Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Входната врата на жилището на двамата убити
Входната врата на жилището на двамата убити

Искали да ограбят парите на семейството

Двама мъже опитали да прикрият убийството на жена и инвалидизирания ѝ син в София с палеж на апартамента им. Жертвите първо са пребити до смърт. Престъплението е станало в столичния кв. “Банишора” на 10 октомври.

Тогава от пожарната получили сигнал за горящ апартамент в блок 53 в квартала. Отишли на място и потушили пламъците, които вече били обхванали цялото жилище, както и част от площадката пред етажа. Веднага им направило впечатление, че пожарът е умишлен. Труповете били толкова обгорени, че не могли да ги идентифицират.

При аутопсията на двете тела бързо се разбрало, че те не са починали от задушаване или от пламъците. Оказало се, че 82-годишната Мирка и синът ѝ Евгени са удряни жестоко по главите. И двамата имали тежки черепно-мозъчни травми. От начина на разпространение на изгарянията по телата се разбрало, че след като е бил пребит, Евгени е бил запален, а пламъците са се прехвърлили върху тялото на майка му и из целия апартамент.

След като получили данните, от МВР сформирали екипи с криминалисти от СДВР и Главна дирекция “Национална полиция”. Те успели да влязат в дирите на извършителите. Оказало се, че авторите на жестокото престъпление са масажистът на Евгени и мъжът, който също като семейството живеел под наем в апартамента. Двамата били задържани в ранните часове на понеделник. Смята се, е целта им е била да оберат семейството. Засега не се съобщава колко пари са задигнали.

Евгени е имал апартамент, който давал под наем. Той и майка му наели друг в кв. “Банишора”, за да са по-близо до болницата, в която мъжът се лекувал от паралич. Разболял се като дете след усложнения от ваксина. В последните години мъжът бил изцяло парализиран. За него се грижела майка му, която въпреки годините си била жизнена и не се оплаквала. Според съседи Евгени имал и умствени затруднения. Други обаче казват, че мъжът е бил адекватен, но имал затруднения с говора.

Засега мъжете са задържани за 24 часа. Очаква се във вторник прокуратурата да каже дали ще обвини и двамата, или само единия.