Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев Кадър: Фейсбук
Румен Радев Кадър: Фейсбук

"Когато имаме конституирано Народно събрание, тогава ще обявя кога ще връча мандата за съставяне на правителство". Това каза президентът Румен Радев на Паметника на летеца. Той е там по повод празника на Военновъздушните сили, чийто бивш командир е.

Президентът обясни, че е дал повече време на партиите да се отдалечат от предизборната риторика и да говорят разумно. "Хората не дадоха изрично подкрепата си само за една партия. Няма да има лесна коалиция, това е ясно на всички", посочи държавният глава. "Очаквам партиите да търсят областите, в които ще се обединят", каза още той.

"Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби проблемите на хората", посочи президентът. "Аз очаквам партиите да върнат своя фокус върху истинските проблеми на България - бедността, кризата, цените", заяви Румен Радев.

И обясни, че трябва да бъдем оптимисти за състава на редовно правителство, защото без него няма да има и парламент. "Правителство с много компромиси и риск от бърз срив или отново отиваме на избори", даде формулата върховният главнокомандващ Въоръжените сили.

"Не е толкова опасно да се управлява от служебен кабинет. Той овладя ръста на цените на газа, имаме двукратно намаление дори. Овладя и ръста на цените на горивата. Имаме една здрава основа. Сега зависи изцяло от партиите", допълни Радев.

И поздрави кабинета и службите за бързата реакция и категоричните данни, отхвърлящи, че камионът, взривил се на Кримския мост, е минал през България, както и че експлозивът е натоварен у нас.

Президентът не коментира отказа на парламента да покани руската посланичка и беларуския й колега. Само посочи, че има далеч по-важни неща за хората.

Той бе категоричен, че решението за закупуването на нови изтребители ще бъде взето от Народното събрание.