Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Машините са пипани 100%. Аз се надявам ЦИК да ме опровергае, посочи той

"Аз, ако съм на мястото на руските служби, по-скоро ще ми е интересно къде е натоварен камионът и каква е причината за взрива. Това е важното", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

„Този камион се е движил през пет държави, маса време. Ясно е, че взривното вещество не е натоварено в България, защото не може да мине границите, ще се самовзриви някъде”, е неговото мнение.

По въпроса за машинното гласуване, Борисов заяви: "Машините са пипани 100%. Аз се надявам ЦИК да ме опровергае и да решат да отидат и да видят софтуера. Само това не разрешиха, за да можем да проверим колко е точен изборът. 70 000 души да отидат до урните, за да натиснат просто копчето "не за никого".

"Тези резултати от изборите би трябвало да накарат всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те", добави Борисов.

"Хората вече са уморени, уплашени. Войната в Украйна става все по-страшна. Ние се нуждаем не само от правителство и парламент. Затова предложихме неутрални хора", допълни още лидерът на ГЕРБ.

Относно предстоящото съставяне на правителство Борисов уточни, че не е нужно да се играят игри при положение, че във всички градове победители са ГЕРБ.

"Ние сме спечелили изборите и предлагаме да има правителство, а те имат право на избор", добави още той. 

Бойко Борисов изтъкна, че контактната група с Плевнелиев и Паси е готова на разговори с ПП:

"Ако се произведат нови избори, какво? Пак същото ще се получи. Затова ние им казваме - поставете си условията на тази контактна група и през нея да преговаряме. Аз в ГЕРБ дори не мога да намеря хора, които да преговарят. Защото ги мразят. Делян Добрев ми казва - ще си отрежа ръката, ако трябва да отида да преговарям".