Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на ПЕС Сергей Станишев.
Президентът на ПЕС Сергей Станишев.

ГЕРБ дава оферта, но много трудно ще излезе от изолация. Нужен е работещ парламент, каза президентът на ПЕС

Четвърти избори за година е скандално, петите ще са с приблизително сходни резултати, каза пред БиТиВи председателят на ПЕС Сергей Станишев.

Всички партии обвиняват другите за липсата на правителство. ГЕРБ дават оферта, но много трудно ще излязат от ситуацията. Нужен е работещ парламент,   каза той.

Засега знаците са по-скоро негативни, каза Станишев по повод идеята за широка коалиция. Много  е важно да се решават социалните проблеми в навечерието на зимата, допълни той.

Трябва вкички социалисти да осъзнаят, че нещато са опрели до кокала за оцеляването на БСП.   Трябва да има оставка за Корнелия Нинова, имаше хора от БСП, които гласуваха за "Промяната", защото им вдигнаха пенсиите, каза Станишев. 

Позицията на президента е правилна, защото другото означава НАТО да влезе във война. Европа винаги е намирала изход.  Трагедията е огромна както за украинския, така и за руския народ. Трябва час по-скоро да се стигне до политическо решение, смята Станишев.

Както в Германия има мерки за защита на хората, така и в България трябва да се търсят икономически и социални решения, а не политиците да си играят на детска градина, каза Станишев.  Според него БСП само на хартия е против санкциите срещу Русия, а войната с президента Радев е пагубна за БСП.

Държах в България да обявя, че няма да се кандидатирам пак за президент на ПЕС. Три мандата показват, че работя за социалдемократите в Европа. Но с 9 процента подкрепа на партията си нещата се променят.  Искам да положим вскички усилия БСП да се възстанови, да бъдем широка силна партия, каза Станишев.