Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Гюров
Андрей Гюров

"Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции", подчерта той

Коалиция с ГЕРБ няма да правим. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв Андрей Гюров от „Продължаваме промяната”.

„Имаме принципи, които ще отстояваме. Ние сме дългосрочен проект и единственият начин да надграждаме подкрепата е да отстояваме нашите позиции”, подчерта той.

Изборите на 2 октомври са в положителна насока за ПП, заяви Гюров, като уточни, че това е първият истински резултат, който говори за промяна на политическата сцена в България. Това кара членовете на партията с втората най-голяма подкрепа у нас и в чужбина да виждат изключителни ползи в по-общата картина и ги обнадеждава занапред.

Българският избирател даде своя знак към политическите партии. При връчването на първия мандат виждаме, че има ясна преднина, която дава възможност на ГЕРБ да се опитат да съставят правителство, заяви Гюров.

По думите му не само името на Бойко Борисов ги спира да направят коалиция с ГЕРБ, а и политиките, водени от партията, които не съответстват с техните. Според него важни са не толкова конкретни имена - на партии или хора, а принципите, по които всеки един се води. 

За „Продължаваме промяната” приоритетите са дълбока съдебна реформа, широка социална програма, подпомагане на бизнеса и гарантиране на бърз растеж, както и геополитическа ориентация, наред с цивилизационния избор на обществото. Партията винаги ще намира начин да говори по отношение на тези линии, увери Гюров, уточнявайки, че за момента той не припознава тези ценности като водещи за политиката на ГЕРБ.