Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не съм агитирал никого за кого да гласува и преди деня за размисъл - по време на предизборната кампания. Няма да агитирам никого и сега, когато хората би трябвало да размишляват. Ще споделя само това, което което считам за професионален и граждански ангажимент от най-важно значение. Гласувайте! Не оставяйте другите да определят вашето бъдеще. Гласувайте, макар че тези, които би трябвало да получат вашето доверие се държат меко казано несериозно през последните две години. Карат ни да ходим пред урните по 3-4 пъти годишно. Но дори и при това несериозно отношение към техните отговорности, нека поемем пълноценно нашата гражданска отговорност.

Гласуването е граждански дълг, гласуването е процедура, ритуал и съдържание на това, което наричаме демократичен процес. Демокрацията е най-лошата форма на управление, ако не броим всички останали, казва Уинстън Чърчил. Демокрацията има своя цена, но има и своята стойност. Благодарение на демокрацията, от 32 години ние сами взимаме важни решения за собствения си живот - нещо, което не можехме да правим преди това. Струва си да запазим тази възможност - иначе решенията за живота ни ще взимат безскрупулни типове, които никога не са се отказвали от възможността да възстановят някаква форма на диктатура. Каквато се окаже възможна...

Гласувайте! Няма да направим чудеса, но ще допринесем - според силите си - за оцеляването на тази свобода, на която все пак се радваме, и с която живеем. Ако отидете "за гъби", вечерта може да научите, че тези, за които свободата не е ценност, за които свободата е бреме, са се организирали и са победили на изборите.

Зная, че не е лесно да изберем за кого да гласуваме. Но трябва да положим усилието. За да запазим шанса да останем свободни. Гласувайте, не подценявайте възможността да упражните това право. Вашият глас е най-важната гаранция за това, че ще продължите да живеете по начина, който предпочитате. Смятате, че не живеете по предпочитан от вас начин? Не се примирявайте! Това трябва да се промени - час по-скоро да се промени!

От Фейсбук.