Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция. 
Снимка: Архив
Полиция. Снимка: Архив

Един човек е арестуван в Разлог по време на националната операция срещу битовата, конвенционалната престъпност и против нарушение на политическите права на гражданите. В магазина на мъжа са открити акцизни стоки без бандерол. В операцията ще вземат участие НАП, МВР, БАБХ, РДГ. 

"Избрали сме не случайно Разлог като град, в който да започне операцията. Причината е спекулата с цените на дървата за огрев", каза директорът на ОДМВР-Благоевград, Георги Кандев и допълни, че операцията се провежда още в Якоруда и Белица и ще продължи цяла седмица.

Основен акцент в операцията са дърводобивни и дъвопреработвателни фирми, както и търговски обекти, в които се предлагат акцизни стоки. В момента се проверяват 24 магазина, в които е възможно да има тефтери с вересии. 

Проверяват се и фирмите за производство на пелети. Полицаите разпитват граждани дали някой не ги е задължил да гласуват, срещу доставяне на определено количество дърва. Имало сигнали, че в момента се прилагала схемата „Гласувайте за еди-кого… ще получите дърва“. 

Вече има и два случая на телефонни измами по схема за закупуване на дърва с предплащане.

В акцията участват 45 служители на МВР, 10 жандармеристи и служители на ОДМВР и на РУ – Разлог.