Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА СНИМКА: БИ ТИ ВИ
МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщава, че няма образувано досъдебно производство срещу Мария Цънцарова. Това е установено след извършена проверка.

"Във връзка с многобройни медийни запитвания Окръжна прокуратура гр. Пазарджик уведомява, че от служители на ГД „БОП“ МВР е извършена проверка за престъпление по чл. 319а ал. 1 от НК. Резултатите от същата са постъпили в ОП–Пазарджик, с мнение за образуване на досъдебно производство. С постановление от 14.07.2022 г. на ОП-Пазарджик е било образувано досъдебно производство за това, че в периода от 06.01.2022г. и на 07.01.2022г. в гр. Велинград неправомерно е осъществен достъп до информационна система – Национална здравна информационна система, като е получена информация относно лични здравни данни на физически лица, касаещи ваксинационния им статус и случаят не е маловажен - престъпление по чл.319а ал.1 от НК.

Не отговарят на истината твърденията, че срещу журналистката МАРИЯ ЦЪНЦАРОВА е образувано досъдебно производство. Предмет на досъдебното производство са фактите и обстоятелствата, относими към предмета на престъплението. По досъдебното производство не е повдигнато обвинение, като на настоящия етап се събират писмени доказателства и се извършват разпити на лица в качеството на свидетели", това гласи официалното изявление на Окръжна прокуратура гр. Пазарджик.