Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Извеждат от съдебната зала 19-годишния Алек Алдинов
Извеждат от съдебната зала 19-годишния Алек Алдинов

Окръжният съд във Велико Търново пусна под домашен арест младежът причинил тежката катастрофа край Стражица, в която загинаха двама негови приятели, а трети бе тежко ранен. Съдия Пламен Борисов постанови 19-годишния Алек Алдинов да чака дело в къщата на дядо си в Стражица и да се следи с електронно наблюдение.

Окръжна прокуратура поиска най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Алек, привлечен като обвиняем за това, че на 17 септември, на изхода на Стражица, при управление на МПС, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице.

В съдебната зала бе представена шофьорската книжка от Германия на обвиняемия. Тя останала в негова родственица след катастрофата при качването му в линейката. Предстои прокуратурата да проверява дали е истинска.

Според прокуратурата са налице предпоставките по чл. 63 ал. 1 от НПК и че целите на мярката за неотклонение няма да могат да бъдат изпълнени с по-лека такава, като представя допълнителни писмени доказателства.

Защитникът на обвиняемият заяви, че следва да се отхвърли искането за взимане на мярка за неотклонение, а алтернативно моли съдът да вземе по-лека такава – „домашен арест“ или „гаранция“.

Със свое определение, съставът на Окръжен съд – Велико Търново отхвърли искането на Окръжна прокуратура и наложи на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“, която да се изпълнява на постоянния адрес на обвиняемия в Стражица, като се задължават органите по изпълнението на мярката да извършват контрол чрез средства за електронно наблюдение.

Определението на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест, като в случай, че такива бъдат подадени, делото ще бъде разгледано от Апелативен съд – Велико Търново на 29 септември.