Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Има 2 пътя - единият е ГЕРБ, другият е грешен, заяви младежкият лидер на партията Георг Георгиев

"Никоя друга партия не е била толкова близко до нас през годините, колкото ПП. Това е парадокс. Те бяха на моя етаж - съветници, пътуваха по чужбина с нас. И сега твърдят, че сме си били близки с "Възраждане", със Стефан Янев, едва ли не с президента Радев работим заедно. Нищо не се е променило, но търсим път за единение на нацията и излизане от кризата. Сърбия и Косово непрестанно са в конфликт, в Украйна военни действия с пълна сила и ние сме в средата. Народът трябва да е единен. И всеки, който си позволи да разединява, трябва да получи шамар от народа. И той ще го получи на изборите. Както ни наредите, така ще се управлява". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с партийния актив в Ловеч.         

А  по адрес на атаките от вече бившите управляващи каза: "Те много обичат да заплашват. Българският народ има много поговорки - който нож вади, от нож умира, който гроб копае другиму сам пада в него... Мога още 10 да изкарам ".                        

Искам качествено разседване, и по темата за нереално високи цени за бензин, и по темата с газа, и по всички техни корупционни седелки, котио те провеждаха през последната година. Това обяви водачът на листата Николай Нанков в началото на срещата. Той нотбеляза, че препълнената читалищна зала е социологията на ГЕРБ  добави, че за първи път му се е наложило да отказва на симпатизанти и членове да идват, тъй като няма място.

"Едва ли някой е очаквал в европейска България да се чудим как ще изкараме измата и ще има ли ток, как ще си платим сметките. Че "харвардци" ще докарат подобна разруха, инфлация и застой, невиждан повече от 20 г.", възмути се бившият регионален министър пред погледа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и ексшефката на ПГ на партията Десислава Атанасова.

Нанков се възмути от спирането на инфраструктурни проекти като магистрала "Хемус" и пътните ремонти. Това, което започна да се прави, отново е по нашите договори, по договори, за които търдяха, че са лоши, заяви той. Според него нищоправенето се дължи на това, че бившите управляващи не са успели да си намерят "концсионерите и посредниците като при достаките на газ".

С ръкопляскания и викове "Победа" бе псорещнат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за изказването си. Той също акцентира на спряното строителство на магистрала "Хемус" и посочи, че ако ГЕРБ все още бяха на власт, сега щеше да е дошъл по нея. "Днес служебният министър Шишков, който не ми любим, казал, че спирането на "Хемус е идиотия. Идиотия може да се извърши от идиоти. Това е идиотия - да не направиш хемус, да не направиш пътя Търново - Русе, тунела под Шипка и тогава чак магистрала "Черно море" . Тя трябва да е последна, за да може да развием още пристанищата. Година и половина - две се наслушахме на лъжи, а Хемус я няма. По трасето виждате мостовете, огромен труд, 2 г. в този хаус всичко е в застой. От Белокопитово- Търговище е готова, не я пускат, защото трябва и нас да ни поканят. Държат готови неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги направили", разгневи се бившият премиер. И добави, че народ, който се управлява от идиоти и продължи и да го прави и след втори октомври, всичко си е за наша сметка. 

Борисов отново показа графики за цените на горивата по време на неговото управление и след това.

"Виждате ли промяната къде ви заведе - във висините. И сега, като се махнаха, пак започна да падат цените", посочи лидерът на ГЕРБ. И поръча на своите да направят схема и на растежа на дълга. Той посочи, че едновременно страдат и обедняват както симпатизантите на ГЕРБ, така и тези на ПП. "И в техните зали стоят хора, и те страдат. Ние показваме схеми - какво е било преди, какво е сега. Любимата апртия на ПП е БСП, а основният финансит там е Румен Гечев - световен щампион по фалиране на банки. 25-26 банки е афалирал. Той им прави финансите, до къде да ни доведе?", посочи експремиерът.

Според него имаме дългова спирала, чадър над нелегалната миграция от мининистър Рашков, няма дърва, има височки цени на тока и газа...

Асен Василев, понеже е цар на схемите, не може да му отрече - щом се е оправи с Лукойл и Газпром, с посредниците, значи е много добър, добави още Борисов. Според него допреди Василев България винаги е имала разумни финансови министри, не само тези на ГЕРБ, но и Орешарски, и Милен Велчев. "Все хора, които са се съобразявали и с международните партньори, и с фискалния резерв. Последният бастион и там падна", смята Борисов. Според него всеки разумен министър е щял да изтегли заем, защото е видно, че нищо, освен военната индустрия, не ни работи, а разходите растат. "Щеше да го изтегли и лихвите щхха да са 1,5. Аз предупреждавах, че Асен Василев ще постави капан на служебното правителство", коментира той забавения според него нов държавен дълг. 

"Всеки трябва да понесе отговорност за това, което е направил и казал, включително и онези двама анимационни геори - Киро и Асен", включи се и водачката в Разград. "Ако институциите се притеснят да разследват тази шайка, ние ще сезираме европейските институции и нашите европейски партньори. Ние сме сигурни, че българските институции работят - така както доказаха, че шайката Киро, Асен, Рашков и компания незаконо арестуваха Борико Борисов и колегите ни. Бойко Рашков, моят любим аним герой, ще носи отговорнос за своите думи, действия и лъжи. Завели сме иск за 100 хил. лв. за чували, за изядени хора, за кражби и за всичките лъжи", посочи тя. 

Има 2 пътя - единият е ГЕРБ, другият е грешен, заяви младежкият лидер на партията Георг Георгиев, който е втори в Ловеч. Той посочи, че в последния парламента ГЕРБ са помагали на управляващите, защото са се опитвали да попречат на Петков и Василев да накарат държавата да затъне.