Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Йорданов. Снимка Фейсбук
Александър Йорданов. Снимка Фейсбук

На този ден преди 83 години съветската армия нахлува в Полша.

Нападението е съгласувано между Сталин и Хитлер. И скрепено с договор от 23 август 1939 г. В изпълнение на този договор на 1 септември Германия първа напада Полша. Но без нападението на СССР срещу Полша може би нямаше да има Втора световна война.

Хитлер не би тръгнал сам в смъртоносна авантюра срещу целия демократичен свят. Но съветските комунисти му дават кураж и гръб. И започва войната, която отнема живота на 71 милиона души, т.е. на кажи речи населението на десет днешни Българии.

Затова и на този ден учителите трябва да разкажат на своите ученици, че за страданията на хората през миналия ХХ век са виновни две държави – Съветският съюз, държава, която слава Богу вече не съществува и Германия.

И в двете тогава управляват леви партии – болшевишката, т.е. комунистическата в СССР и националсоциалистическата в Германия.

Съветските комунисти са „интернационалисти”, а германските социалисти са „национални” социалисти. С други думи от един гьол крастави жаби - гьолът на лявото, с цялата му мръсна тиня.

Партията на Хитлер управлява Германия 12 години. Толкова продължава нацизмът или фашизмът, както някои го наричат. Партията на Ленин и Сталин управлява Съветския съюз 69 години. Затова и пораженията на нацизма в Германия са по-малко, отколкото пораженията на болшевизма в бившето „съветско пространство”.

От крастата на комунизма бе засегната смъртоносно и България. Днес в Германия е подсъдно да бъдеш нацист, но в България комунисти все още ни обясняват политиката. И участват в нея. Това е трагедията на нашата страна. Но по-голяма е тази трагедия в Русия, защото там режимът на Путин се опита да възстанови под ново име Съветския съюз.

Засега не успява, макар че използва целият арсенал от средства характерни, както за съветския болшевишки, така и за германския нацистки режим.

Войната, която започна Русия срещу Украйна през 2014 г. с много свои характеристики е копие на войната, която СССР започва през 1939 г. срещу Полша. Защото цели да ликвидира независимата украинска държава. Но тази руска агресия удари на камък.

През 1939 г. руснаците имаха за съюзници германците, т.е. комунистите бяха заедно с нацистите. Светът и Европа тогава останаха дълго време неми наблюдатели на агресията. Франция и Великобритания обявиха само символична война на Германия. Но историята е велик учител.

Сега Европа и светът са обединени срещу агресора. И помагат на Украйна.

Днешният хитлеросталинец, който управлява в Кремъл, е изолиран. Армията му вече търпи сериозни поражения на бойното поле в жива сила и техника. Обратният път към Москва е осеян с трупове на агресорите. Десетки хиляди ковчези пътуват към Русия. И не е трудно да се предвиди, че Украйна с Божията и световна помощ ще победи Русия в тази война.

Трета световна война няма да има. Защото днес на грешната страна на историята е само Русия. Нов парад като този, който виждате на снимката от 1939 г., няма да има. А виждате съветски и германски военни, комунисти и фашисти заедно на парад през септември 1939 г. Тогава е започнала трагедията. След като СССР престана да съществува, очакваме да приключи и комедията наречена Руска федерация.

*От фейсбук