Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Присъдата за доживотен затвор е неокончателна и подлежи на обжалване СНИМКА : Pixabay
Присъдата за доживотен затвор е неокончателна и подлежи на обжалване СНИМКА : Pixabay

На доживотен затвор е осъден 30-годишен бивш затворник за умишлено убийство и кражби по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пазарджик. Това съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият с инициали Ю.А. е признат за виновен за две престъпления. Едното е извършено на 6 юни 2021 г. в село Мало Конаре, когато е откраднал велосипед от леля си, а една седмица по-късно - на 13 юни в село Черногорово златни накити, мобилен телефон и пари от приятеля на лелята- С.А. и от нея.

Същата вечер в избено помещение на къщата е намерено и тялото на С.А., на 31 г., като според съдебно-медицинската експертиза той е бил убит след удари с твърд предмет-брадва. Пред разследващите Ю.А. признал, че е посегнал на С. заради ревност, тъй като изпитвал чувства към родственицата си.

Ю.А. е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., след като изтърпял наказание лишаване от свобода за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

Сигнал за случилото се подал полицейски служител, обслужващ района на пазарджишкото село. На мястото незабавно тогава бяха изпратени екип от криминалисти, експерти, разследващ полицай, полицейски и младши-полицейски инспектори. По трупа разследващите установиха видими следи от насилие, както и удари в областта на главата. От местопроизшествието бяха иззети веществени доказателства, биологични и дактилоскопни следи.

След като убил приятеля на леля си, Ю.А., който е от село Братаница, изчезнал и се укрил от органите на реда. В резултат на предприетото издирване и със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив и 2-ро районно управление той е задържан в града под тепетата.

Присъдата за доживотен затвор е неокончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.