Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юлиян Мирчев-Фрико в Окръжния съд в Благоевград. През 2007 г. той бе осъден на 22 г. затвор. 
СНИМКА: АРХИВ
Юлиян Мирчев-Фрико в Окръжния съд в Благоевград. През 2007 г. той бе осъден на 22 г. затвор. СНИМКА: АРХИВ

54-годишният благоевградчанин Юлиян Мирчев-Фрико отново влиза в затвора. Той излежа присъда от 22 г. за убийство на унгарски тираджия, но след като бе пуснат на свобода, продължи с престъпното си поведение. Сега е зад решетките за разпространение на наркотици.

Фрико сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от Окръжия съд в Благоевград за 2 години затвор при първоначален "строг" режим.

През януари т. г. гой бе арестуван в Дупница заедно със синовете си Юли и Георги, техния приятел Павел Стойнев-Барабата и Петрана Ждрапанска. Петимата бяха обвинени като организирана престъпна група, създадена да разпространява наркотични вещества за времето от март 2019 до 5 януари 2022 г.

При ареста у Фрико бяха открити 0,60 грама кокаин и 4,92 грама хероин на обща стойност 540 лв. Групата получи обвинение от Специализираната прокуратура, но след закриването на спецправосъдието, делото му бе прехвърлено в Благоевград. Фрико призна вината си и се съгласи да лежи 2 г. зад решетките.

Фрико излежа в Централния софийски затвор 22-годишна присъда за убийство и грабеж на унгарския тираджия Имре Фьодор на 9 април 2000 г. до Кресненското ханче. Тогава Мирчев бе арестуван, но бързо се озова в Гърция, след като на 28 август 2001 г. успя да избяга от арестантската кола, с която полицаи от РДВР-Благоевград го караха към София. Това бягство бе уникално, защото Фрико успял за разреже покрива на автомобила и да изчезне в движение. Преминал в Гърция с фалшиви лични документи, но там бе арестуван на 3 октомври 2002 г. с 250 грама хероин. Година по-късно в Солун получи 11-годишна присъда. През 2007 г. бе върнат у нас.

Фрико има и други предишни присъди за опит за кражба на автомобил и престрелка с полицаи, както и за кражба в Благоевград.

Докато излежаваше присъдата си за убийството на унгарския тираджия, Фрико бе назначен на работа като шеф на печатницата в Централния софийски затвор.