Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев
Румен Радев

България няма да стои на тъмно, това заяви президентът Румен Радев пред журналисти и напомни, че страната ни е производител и износител на електроенергия. 

Радев е категоричен, че докато има служебно правителство няма да има ограничаване на уличното осветление или режим на тока и нарече тези твърдения спекулации.

"Основната задача на служебното правителство не е да ограничава производството и потреблението, основната задача е да търси най-евтините суровини независимо откъде и да предоставя най-добрите условия на българските граждани и на бизнеса", каза още той.

Очевидно е, че три десетилетия от началото на демократичните промени, има политици, които са готови да жертват интересите на бизнеса и на гражданите, каза президентът. 

По думите му намаляването на цената на горивата и тази на газа за
следващите месеци с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа.

„Поздравявам правителството за последователните усилия за овладяването на инфлацията в страната. Може би сте видели от тази вечер цената на бензина е под 3 лв. и това е началото на един процес“, каза още той.

Когато едно правителство, независимо дали служебно, или редовно, работи в интерес на бизнеса и на хората, резултатите са
налице, заяви президентът.

Той коментира и темата за поставяне на таван на цените, който се коментира в ЕК и заяви, че това ще се отрази на пазара.