Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида
СНИМКА: Архив
Темида СНИМКА: Архив

Психично болен мъж преби жена на автобусна спирка в дупнишкото с. Дяково.

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на Н. К., който е със здравословни проблеми и е обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда. 

42- годишният дупничанин е привлечен като обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Инцидентът е от 1 септември, на автобусна спирка в с. Дяково.

Пострадалата жена подробно е описала начина на извършване на престъплението, описала е и извършителя на престъплението. Вещо лице е посочило, че лицето страда от психично заболяване и не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното деяние и да ръководи постъпките си, като е дала предложение, тъй като лицето е опасно както за себе си, така и за околните, да бъде настанен принудително в затворено психиатрично заведение, за срок от три до шест месеца.

Заради факта, че престъплението е извършено от лице, което е невменяемо, спрямо което следва да бъдат приложени принудителни медицински мерки, съдът му определи по-лека мярка за неотклонение – „Подписка“.