Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къщата на Екатерина Каферинова във Велинград. СНИМКИ: Авторката
Къщата на Екатерина Каферинова във Велинград. СНИМКИ: Авторката

Задържаният за убийството на общинската съветничка във Велинград Минчо Столарски преди дни е бил в кюстендилското село Богослов. През 2013 г. той сие купил къща там, която била недостроена, стегнал я и често отсядал в нея. Направил си дори адресна регистрация в селото.

"Останах  учуден като разбрах за трагедията във Велинград. За последно го видях в петък следобед. Беше много възпитан, кротък и спокоен човек. Не знам какво му е станало, та да стигне до там. Чух се, че с Екатерина са се скарали за голяма сума пари, но дали е вярно - не знам", разказа кметът на селото Румен Веселинов.

Столарски идвал често в Богослов. Преди години идвал и с Екатерина Каферинова. Имал обаче проблем със зрението и заради това ползвал само обществен транспорт. Когато ходел до Кюстендил да си пазарува, извървявал разстоянието от 5 км пеша.

Столарски има и къща в родното село на баща си - Кондофрей. Там обаче отсядал по-рядко - 2-3 пъти в годината. Имал намерение дори да продава къщата, защото не можел да я поддържа.

Преди години е работел в Германия, живял е и в София, но най-много се задържал във Велинград.