Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Юлиан Попов
Юлиан Попов

- Г-н Попов, бързото "посочване" от страна на ФСБ на Наталия Вовк и дъщеря й заедно с обвинението, че е от Националната гвардия - част, от която е и батальонът "Азов", има ли нещо общо с факта, че предстои трибуналът срещу пленените азовци? Иля Пономарьов казва, че това ще послужи като оправдание за жестоки присъди.

- Моменталното откриване на "извършител", който не е и в страната, е крайно съмнително. Според мен единствено две неща може да се кажат със сигурност по повод случая Дугина: (а) никога няма да разберем какво е станало и (б) убийството й ще се използва като повод за много неща - вътрешна разправа, насъскване на руското население, остри действия във вътрешни битки и какво ли още не.

- Какъв сигнал за Вас е атентатът срещу Дугин и дъщеря му? Според някои тя е поддържала контакти с всички десни националистически партии в Европа. Наричат я руската "Льо Пен". Самият Дугин е бил в Истанбул по време на опита за преврат срещу Ердоган. Дали двамата не са изпълнявали по-сериозни задачи от обикновена пропаганда и аргументация за войната?

- Даря Дугина беше треторазрядна фигура, очевидно с големи амбиции. Повече надали може да се каже за нея. Чух откъси от няколко нейни лекции, те са истерични и псевдоинтелектуални. Звучеше като човек, който трескаво се мъчи да намери свой път към национална популярност на всяка цена. Не вярвам да са изпълнявали каквито и да било специални задачи.

- Според някои атентатът е резултат от игра на тронове в Кремъл и опит сегашните управляващи да бъдат свалени или да бъдат принудени да действат още по-брутално и агресивно?

- Просто трябва да приемем, че няма да разберем какво е станало. Съмнявам се да е акт на Кремъл, но е възможно. Възможно е да е резултат на някакви вътрешни битки, но никой не е съвсем наясно какви точно са силите по руските върхове. Черна кутия.