Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Партизаните проникват във военни обекти или военкомати, за да хвърлят коктейлите си "Молотов" в знак на протест срещу войната. 
СНИМКИ: ТЕЛЕГРАМ КАНАЛЪТ "РОСПАРТИЗАН"
Партизаните проникват във военни обекти или военкомати, за да хвърлят коктейлите си "Молотов" в знак на протест срещу войната. СНИМКИ: ТЕЛЕГРАМ КАНАЛЪТ "РОСПАРТИЗАН"

Оръжията им - коктейли “Молотов” и металорежещи машини

Жесток трибунал ли очаква азовците след бързото посочване на Наталия Вовк

Има ли нещо общо Наталия Вовк, обвинена за атентата срещу Даря Дугина с батальона "Азов"?

На пресконференция трима бойци от отряда потвърдиха, че никога не са виждали въпросната Наталия Вовк.

Защо толкова много хора не вярват в тази версия? Защото тя е най-удобната за Кремъл, при това точно преди трибунала срещу защитниците на "Азовстал". Прогнозите са, че присъдите ще са жестоки, за да бъде отмъстено за Даря Дугина. "Властите толкова се страхуват от партизаните, че са готови на всякакви басни, за да поддържат видимостта на пълен контрол - коментира по този повод Иля Пономарьов в телеграм канала си. - Но ние ще им припомним традициите на руската революция. Засега бойците на Националната републиканска армия остават в безопасност.

Между другото, колко удобно е да се обяви "разкриването на убийство", извършено от жена, записана от спецслужбите за "Азов", точно преди началото на трибунала в Мариупол над същия "Азов".

Съвпадение?

Ние не мислим така."

Батальонът е удобна мишена и по още една причина. В свои интервюта, в които Дугина е молена да коментира думите на баща си за Украйна с призив към руснаците "Убивайте, убивайте, убивайте", тя казва: "Това не е война с Украйна, а със западния глобализъм. Азовците не са украинци, тяхната идентичност е изкуствена, навсякъде трябва да се създаде трибунал да разследва престъпленията на тези хора".

На пресконференция

трима

от бойците

разказаха на какви мъчения са били подложени те и другарите им в плен.

В отделно съобщение Националната републиканска армия съобщи, че обявява извън закона "войнолюбците, грабителите и потисниците на народите на Русия".

"Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта и военнопрестъпник, който промени конституцията, отприщи братоубийствена война между славянските народи и изпрати руските войници на сигурна и безсмислена смърт - пише още в съобщението им в телеграм. - Бедност и ковчези за едни, палати за други - същността на неговата политика.

Вярваме, че хората без права имат право да се бунтуват срещу тираните. Путин ще бъде свален и унищожен от нас!

Нашата цел е да спрем унищожаването на Русия и нейните съседи, да спрем дейността на шепа кремълски бизнесмени, които изсмукаха богатството на нашия народ и днес извършват престъпления във и извън страната." С това те обявяват война на правителството на Русия, на администрациите, на бизнесмените, печелещи от корупция, на силовите структури и на военните.

"Знаем, че режимът няма да се спре пред нито едно от

най-зловещите престъпления

- пишат още те. - Извършваме действия само срещу лица от тази власт. Ние няма да атакуваме цивилни обекти и цивилни и ако силоваците на Путин ще правят подобни провокации и ще ни приписват жертвите, не им вярвайте!

Смятаме за неприемливо, че руснаците започнаха да бъдат клеветени по целия свят заради военни престъпления, извършени от хора, които нямат нито националност, нито отечество и обичат само парите и властта.

Светът не е враг на Русия и Русия не е враг на човечеството и ние ще докажем това с дела.

Ще дадем свобода на всички народи, населяващи Русия, и ще изградим ново общество - общество без олигарси, без корупция, без чиновнически произвол, без унизителна бедност." Накрая те приключват с призив да се изчисти мръсотията от родината и че всички могат да се свържат с тях на канала "Роспартизан" в телеграм.

А там всеки ден е изпъстрен със

съобщения

от "партизаните"

На 4, 9 и 12 август те информират за три опита за взривяване на електропроводи в Курск.

Почти ежедневно съобщават за разрушаване на жп линии, които водят към военни обекти или към предприятия за боеприпаси.

Сп. "Инсайдер" изчислява, че от февруари до май жп инцидентите са нараснали над обичайните за сезона 1,5 пъти, а към днешна дата те са още повече - вероятно над два пъти.

В сводките партизаните съобщават за инциденти с петролопроводи и за пожари в така наречените поправителни колонии. След подобен в град Икса избухват бунтове.

На 13 август "Роспартизан" съобщава, че електрически локомотив и две цистерни са излезли от релсите във Вологодска област.

"За няколко часа беше блокирано движението по Октябърската жп линия. Рискови железопътни партизани!", завършва постът.

Същия ден има нов пост за пожар на територията на военна част в Подмосковието, където е четвърта дивизия, отговаряща за противовъздушната отбрана.

"Огънят е обхванал помещения на 1200 кв. м площ - отбелязва "Роспартизан". - В това число

горя казармата,

никой не е пострадал."

На сграда със знака Z партизаните са сложили надпис "Фашисти", пред него се разхождат представители на правоохранителните органи.
На сграда със знака Z партизаните са сложили надпис "Фашисти", пред него се разхождат представители на правоохранителните органи.

На 10 август противниците на Путин съобщават, че са подкопали релсите в участъка Лгов - Суджа, което наложило временно да се блокира движението.

Любим сюрприз на партизаните са коктейлите "Молотов" по военкоматите - комисиите, набиращи доброволци за "операцията" в Украйна. Телеграм каналът е изпъстрен с младежи, които се записват на видео как си подготвят бутилките и много старателно ги мятат по зданията на комисиите.

Друга

любима

мишена

са автомобилите на привърженици на управляващите в Кремъл.

Също и всички сгради със знака Z. Партизаните или ги палят, или пред тях слагат надписи "Фашисти", заснемат ги и ги качват в канала.

Засега в руската преса не се шуми много по този въпрос. Дори партизаните отбелязват, че акциите им минават в графата обикновени инциденти, но дали ще е така още дълго време?