Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дмитрий Медведев СНИМКА: Ройтерс
Дмитрий Медведев СНИМКА: Ройтерс

Бившият руски президент смята, че дори САЩ няма да предложат "гаранции за светло бъдеще" на Зеленски

"И сега никой няма да приеме Украйна в НАТО. В Алианса може и да са русофоби, но не са самоубийци". Това написа в Телеграм заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев. Според него само договор с Русия е можел да гарантира сигурността, но "украинското правителство, стимулирано от западните пари и ракети, го отхвърли".

"Киевският режим продължава да си измисля някакви "гаранции за сигурност" за бъдещето. Ту провеждат среща с някои незначителни съседи под председателството на забравени пенсионери по този въпрос, ту отново си спомня за НАТО. На всички е ясно, че никой от съседите не може да им даде никакви гаранции, дори люто да мрази Русия", смята още той. 

Медведев изрази позицията си в Телеграм
Медведев изрази позицията си в Телеграм

Медведев добавя, че дори САЩ няма да предложат на украинския президент Володимир Зеленски и съратниците му гаранции за светло бъдеще. "Няма смисъл. Сега в Украйна печели фирмата Joseph Robinette Biden & Sons. Скоро това ще свърши. Американците са закоравели егоисти и работят само за себе си. Така че новият екип няма да се поколебае да пусне корупционната украинска тема в тоалетната на историята заедно със замесените в нея", написа бившият руски президент.