Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нива с канабис.
СНИМКА:МВР
Нива с канабис. СНИМКА:МВР

Баща и син са задържани за притежание и отглеждане на канабис.

В хода на проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, е проверена къща в с. Краище, общ. Белица, обитавана от двама мъже на 26 и 62 години от селото.

В плевня и на тавана на къщата, от полицейските служители са намерени три полиетиленови плика, съдържащи около 1,600 килограма канабис, а в прилежащо към нея дворно място са открити засадени три тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 4,80 килограма. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на същата операция, на главен път Е-79 в гр. Кресна, полицейски служители са проверили лек автомобил „Фиат Канго“ с 54-годишен водач от гр. Сандански. В сак в автомобила органите на реда открили около 89 грама канабис, а в хода на работата по случая в мазе, прилежащо към жилището на лицето в гр. Сандански е намерена и иззета около 1 360 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.