Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Янко Радев през 2012 г.
Янко Радев през 2012 г.

Младият "меринджей" Янко Радев, прочул се преди години от предаването “Съдебен спор” по Нова, се замеси в убийство в родното си село Градинарово, област Варна. То станало в неделя и според разследващите е извършено от брата на Янко.

Всичко започнало предната вечер. Тогава Янко обикалял из селото и отварял електрическите табла на хората. Продължил и на следващия ден, този път с него бил и брат му Митко. Двамата се скарали с 54-годишния местен жител Живко, който им направил забележка.

Братята обаче нямали никакви намерения да престанат. Започнал скандал, който продължил няколко минути, преди Янко да блъсне Живко на земята. Тогава Митко се нахвърлил на мъжа. Извадил нож и го наръгал няколко пъти, без да се интересува, че наоколо има хора. Един от очевидците бил студент по медицина и веднага се притекъл на помощ, но въпреки това не могъл да спаси живота на човека. Друг свидетел пък задържал двамата братя, докато не дошла полиция, която задържала двамата.

Митко е обвинен за убийството и е задържан под стража, а младият меринджей Янко като негов помагач и е с мярка на неотклонение домашен арест. Кметът на селото Симеон Иванов обясни пред “24 часа”, че двамата от години създават проблеми в селото. Самият той обаче не знаел подробности за убийството, защото бил в болничен. Описа жертвата като човек, който работел където намери. Не бил конфликтен.

Янко стана звезда през 2012 г. заради лют скандал с бившата си тъща Катя, която не му давала да вижда 3-годишното си дете. Той потърси предаването “Съдебен спор”, а тъща му го нарече “млад меринджей”, имайки предвид мениджър. Тя изсипа куп яростни обиди по негов адрес, налетя и да го бие. Мъжът години наред работил като озеленител в Германия. През 2016 година, докато беше там, даде 600 евро на телефонни измамници, които го заблудиха, че парите са за лечението на сина му.