Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

36-годишната Кейт Гревил обвини Гигс, че й изневерил с 12 жени.
36-годишната Кейт Гревил обвини Гигс, че й изневерил с 12 жени.

Приятелката му Кейт твърди, че той си изпуснал нервите и я ударил с глава в лицето

На 1 ноември 2020 г. Ема Грейвил се обажда в полицията, че сестра й Кейт е била нападната от тогавашния си приятел Райън Гигс. Според новините по време на разпалена кавга бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" си изпуска нервите и нанася удар с глава в лицето на гаджето си. Сестра й се притичва на помощ, като в опитите си да я отблъсне Гигс я удря с лакът в главата. Скандалът е шумен и всички съседи на уелското крило са неволни свидетели.

Извикана е полиция, която арестува Гигс. След инцидента Кейт подава иск срещу бившия национал на Уелс, като в него включва и обвинения във физически тормоз, който той й е причинявал в периода между 2017 г. и 2020 г.

След всичко това, разбира се, двойката се разделя, но публичният линч срещу Гигс е бърз и безмилостен. Медиите на Острова и из целия свят се надпреварват да вадят кирлива риза след кирлива риза на бившето крило на Уелс. Гигс е обявен за побойник и секс маниак. Това е нов сериозен удар по публичния имидж на футболиста след скандала от 2011 г., когато се разбра, че той е имал дългогодишна връзка с Наташа Левър, която по това време е съпруга на неговия брат Родри. Тогава Райън запазва мълчание, но Родри обявява публично, че не иска повече да вижда или чува родния си брат заради неговото предателство.

Делото по новото обвинение срещу Гигс започва на 8 август тази година - с повече от шест месеца закъснение заради мерките срещу коронавируса в Англия. Таблоидите и всички медии на Острова го следят с огромен интерес, донякъде напомнящ този, който генерира съдебната битка между Джони Деп и Амбър Хърд. В първите дни от делото Кейт Грейвил разказва как е била нападната от бившият футболист, след като го обвинява в поредна изневяра. Тя го заплашила, че ще го напусне и ще вземе със себе си и лабрадора Спайни. Според нейната версия, когато той чул това, така се ядосал, че я хванал за раменете и я ударил с глава в лицето. След това халосал с лакът и нейната сестра, която се притекла на помощ на Кейт. Тя разказала, че до големия скандал се стигнало след дълга и токсична връзка, в която той често изневерявал и дори и физически наранявал Кейт. След разрива пък последвал порой от заплахи и дори гневни мейли до работодателя й. В показанията си пред съдията и журито сестрата на мис Грейвил – Ема, потвърди версията на Кейт.

До ден шести от делото – 15 август - случаят с Райън Гигс изглежда очевиден и лесен за разрешаване.

По времето на скандала Гигс е национален треньор на Уелс.
По времето на скандала Гигс е национален треньор на Уелс.

Неверен бивш футболист се ядосва, губи контрол, удря приятелката си, боричка се и удря и сестра й и след това се опитва да се отърве от последиците, като отрича всичко. Показанията от понеделник за пръв път обаче започват да очертават една малко по-различна версия на събитията от онази вечер. Тогава една от съседките на уелсеца – мисис Чонг - разказва как в деня на инцидента той я потърсил у тях, като бил видимо разстроен.

Според разказа й Гигс през сълзи я молил да поговори с приятелката му Кейт, която упорито отказвала да напусне дома му. Той бил видимо притеснен и искал помощ и съвет как да накара излязлата от контрол Кейт да си тръгне. В крайна сметка след ареста на бившия футболист мисис Чонг си припомня, че Кейт и Ема се връщат в дома му с още един човек, за да приберат кучето, станало повод за скандала. Тя ги забелязва, защото вдигат шум пред вратата й, докато си играят с лабрадора, без никаква следа от страх или стрес от случилото се.

"Настроението им беше чудесно", споделя мисис Чонг пред съда.

Тези показания донякъде будят съмнения в историята на мис Грейвил, особено в светлината на други разкрития, които излизат наяве преди това. По време на разпита на Кейт защитата на Райън доказва, че тя умишлено е изфабрикувала снимка, която да бъде публикувана от британската преса и в която тя да изглежда "бита". На 16 ноември – цели 15 дни след събитията, вестник

“Сън” излиза с огромна папарашка снимка на първата си страница, в която се вижда как бившата приятелка на Гигс разхожда кучето им с видимо надута от удар горна устна. Заглавието е "Жив ад. Бившата на Гигс забелязана с насинена устна в първата й поява след ареста на уелския мениджър" (по това време Райън е треньор на националния отбор на страната си). Пред съда обаче Кейт признава, че е организирала заснемането на снимката с представители на "Сън" и че е получила пари за това от вестника. Адвокатите на бившия футболист изкарват и чат, в който тя коментира сумата, която може да спечели от подобен фотос с неин приятел. Според мис Грейвил целта не били парите, а единствено да се отърве от постоянно висящите пред дома й папараци, като организира заснемането на кадър, който да свали интереса на публиката от нея. Синината, която се вижда на снимката обаче, не била изфабрикувана, нито била подсилена чрез грим.

"Бях неверен, но не съм удрял никого", призна пред съда Гигс в седмия ден от делото срещу него във вторник. Той не отрича, че е ударил Кейт с глава, но твърди, че това е станало "случайно", докато двамата се боричкали за телефона му, който тя отказвала да му върне. Според неговата версия заплашителните съобщения били по-скоро шега, а и бившата му приятелка също изпращала недобронамерени послания до него и дъщеря му. Често правели "по-груб" секс, което харесвало и на двамата и което обяснявало синините, които тя често имала по време на връзката им. В деня на големия инцидент скандалът започнал, след като

Кейт го обвинила, че си пише с друга жена, докато той всъщност комуникирал с дъщеря си. От там насетне ситуацията ескалирала в кавга, която "излязла малко от добрия тон".

Решението за това дали Гигс действително е тормозил и е посегнал на приятелката си Кейт, се очаква да бъде произнесено от съда в Манчестър преди края на месеца.

Преди да се стигне до него обаче, ще се чуят и показанията на още много свидетели, сред които се очаква да бъде дори и самият сър Алекс Фъргюсън. Каквото и да решат магистратите обаче, изглежда, че с активното участие на медиите и общественото мнение в Англия репутацията на уелсеца завинаги ще бъде съсипана. Дори и да бъде обявен за невинен.