Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Йорданов. Снимка Фейсбук
Александър Йорданов. Снимка Фейсбук

Уважаеми млади хора,

уважаеми мои връстници,

които вероятно поради дълголетна трудова заетост, сте пропуснали да се образовате навреме. Днес ще представя пред вас разликата между ПАРТИЗАНИ и ТЕРОРИСТИ. Да вземем пресен пример.

Украински граждани с оръжие в ръка днес нападат руски нашественици в окупираната от войските на Кремъл украинска територия. Те взривяват складове с оръжия и боеприпаси на окупаторите, прекъсват техни комуникации, издебват ги от засада и ги убиват. Тези украински герои е правилно да наричаме ПАРТИЗАНИ. Те воюват на своя земя срещу чуждестранни окупатори, за своята свобода.

И сега, обратен пример. В периода 1941-1944 г. в България действат въоръжени групи, чиято цел е да свалят законното правителство на страната и да помогнат на вражеската съветска армия да я окупира. Лицата участвали в тях е правилно да се наричат ТЕРОРИСТИ. Те воюват на своя земя, срещу своя народ и своята държава, за да им отнемат свободата. Конкретно у нас те са организирани от Българската комунистическа партия, която в тези години действа нелегално, т.е. незаконно като типична терористична организация.

И така, повтарям. ПАРТИЗАНИ са тези бойци, които воюват срещу врага нахлул на територията на тяхната държава. А ТЕРОРИСТИ са тези бойци, които воюват срещу своята държава. В Украйна днес действат ПАРТИЗАНИ, а в България през посочения от мен период са действали червени ТЕРОРИСТИ. Техни наследници днес срещаме в партии като БСП, ПП и ДБ. Това е една от причините тези партии да бъдат и толкова близки. Сродява ги терористичното минало на мнозина от техните предци.

От фейсбук