Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Търговище и постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за 44-годишния З.А. от село Обител, община Омуртаг, привлечен към наказателна отговорност за причиняване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и са нанесени телесни повреди, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Аргументите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление бяха взети предвид и мъжът остава в ареста.

З.А. е обвиняем за инцидент, случил се на 13 август 2022 година около 00:30 часа на пътя София – Варна, в района на град Омуртаг. По време на движението си, след разклона за село Божурка, 44-годишният водач предприема маневра за изпреварване на три товарни автомобила на забранен за подобни действия пътен участък. Така той става причина за сблъсък с насрещно движещо се МПС. Вследствие на възникналото пътно – транспортно произшествие, на място е загинало 16-годишно момче, пътуващо в него. Тежко е пострадал и спътника на З.А., който е настанен в Реанимацията на МБАЛ – Търговище. Мъжът е починал от травмите си на 15 август. Леки наранявания имат и други пътуващи във втория автомобил.

Обвиняемият опитал да избяга от местопроизшествието, но бързо бил установен от служители на ОДМВР – Търговище. Той беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение спрямо него.

Решението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.