Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Издирван албанец бе задържан на ГКПП-Гюешево, като пътник в автобус. При проверката от граничните полицаи е било установено, че се издирва от Италия, но е сменил личното си име.

Окръжен съд - Кюстендил взе мярка "Задържане под стража" за 45- годишния албански гражданин I. CAMILO ( с настоящо лично име DELI ). Това е задържане е въз основа и до провеждане на производството за разглеждане по същество на Европейска заповед за арест, издадена на 13 декември 2013 г. от зам. главен прокурор към Апелативен съд в Реджио – Калабрия, Италия. Там албанецът е търсен за изтърпяване на наказание 13 г. и 7 м. лишаване от свобода, наложено по вляло в сила решение (присъда) на Апелативен съд в Реджио – Калабрия. Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил и постанови изтърпяване на мярката за неотклонение в Затвора- гр. Бобов дол, при режим на обвиняем.

Наказанието е наложено за 5 престъпления, сред които за съучастие в организирана престъпна група, целяща възползване от проституция на момичета от Източна Европа, чрез превръщането им в роби посредством трафик на хора и закупуване, при отегчаващи вината обстоятелства, извършено от м.юли 2005 г. до датата на издаване на заповед за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в затвор от 18.07.2006 г.