Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Темида
СНИМКА: Архив
Темида СНИМКА: Архив

Родителите на загинал шофьор, виновен за катастрофа, са осъдени да платят кръвнина, общо 200 хил. лв., на сина на втория загинал при трагичния инцидент край Петрич. Това реши Окръжният съд в Благоевград.

Кървавото меле на пътя стана на 15 май 2017 г., около 21 ч. Тогава при челен удар между "Опел вектра" и "Ауди" на изхода на Петрич на място загинаха водачът на аудито Димитър Тодоров, на 32 г. от с. Старчево и пътуващият в опела Руслан Янакиев, на 36 г. от Петрич. Ден по-късно в болница почина и шофьорът на опела Митко Славчев на 30 г. Митко искал да продаде колата на Руслан и двамата тръгнали да изпробват колата, но били ударени челно от Димитър.

Образувана била преписка в Окръжна прокуратура, но наказателното производство било прекратено поради смъртта на виновника Тодоров.

Непълнолетният син на загиналия Руслан - Ф. Янакиев, подал чрез майка си искова молба за обезщетение срещу родителите на виновния водач, които се явяват негови наследници.

Момчето било в много тежко психическо и емоционално състояние заради смъртта на баща си. Той продължавал да преживява силни психически страдания и безвъзвратен дискомфорт в резултат на преживяното в злокобния ден. Понесъл силен емоционален стрес, преживявал несравними болки и страдания. Заради това в исковата молба се настоява за обезщетение за неимуществени вреди от по 100 000 лева от всеки родител на виновния водач.

В отговор на ответниците се посочва, че предявените срещу тях искове са допустими и основателни. Не се оспорват фактите и обстоятелствата по делото. Признава се, че Димитър Тодоров е причинител на катастрофата, в качеството на негови наследници, действително отговарят за репариране на причинените вреди. Двамата признават предявените искове и искат постановяване на решение при признание на исковете.

След това признание на майката и бащата на Димитър, съдът прие исковете и ги осъди да платят по 100 хил. лв. на непълнолетния син на Руслан, заедно с лихвите.