Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Божанков Кадър: Нова тв
Явор Божанков Кадър: Нова тв

Депутатът от БСП Явор Божанков коментира работата на служебния кабинет на Румен Радев, като каза, че те правят всичко друго, но не и да организират предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"БСП няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН. Ще работим с всеки друг, готов да довърши съдебната реформа и който застава срещу корупционния модел”, каза още той пред Нова тв.

“Реален риск Борисов да се върне - има, особено с последните действия на служебния кабинет и непрестанните им атаки”, каза Божанков.

“Служебният кабинет има три критики в три сектора - външна политика, инфраструктура и енергетика. Това са трите сектора, управлявани от Слави Трифонов и ИТН. Нямам обяснение защо точно кадрите на ИТН са в служебния кабинет, щом има толкова сериозни критики”, попита Божанков.

По думите му тезата на левицата по отношение на "Газпром“ не е политически мотивирана. „80% от българската икономика, синдикати и работодатели, казват договор със сигурни доставки и на ниска цена. Асен Василев вчера каза, че ако цените са добри, защо не и доставки от “Газпром“. В коалиционното ни споразумение беше казано преговори с всички, включително и с “Газпром“, припомни Божанков.