Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нападенията с нож се превръщат в плашеща тенденция. Неизвестен нападна с нож републиканския конгресмен в САЩ Лий Зелдин и бяха разпространени снимки от полицейската акция след това.
Снимка: Ройтерс
Нападенията с нож се превръщат в плашеща тенденция. Неизвестен нападна с нож републиканския конгресмен в САЩ Лий Зелдин и бяха разпространени снимки от полицейската акция след това. Снимка: Ройтерс

Служител в служба за регистрация на чужденци в германския град Вупертал е бил сериозно ранен при атака с нож, предаде ДПА.

По информация от служители на градската администрация колеги на ранения служител са задържали предполагаемия извършител до пристигането на полицията. Мотивът за атаката е неизвестен и полицията е започнала разследване на причините. Според общината в службата за регистрация на чужденци се помещават различни институции, които се грижат за мигрантите и бежанците във Вупертал.

Полицията каза, че е арестувала 20-годишен заподозрян от Сирия, но не даде повече подробности. Двадесет и пет годишният служител е получил тежки наранявания, но няма опасност за живота му. Говорител на полицията каза, че се очаква заподозреният да бъде изправен пред съдия утре.

“Много съм натъжен от тази ужасна атака”, заяви кметът на Вупертал. “Поднасям благодарности и уважение на колегите, които смело са се намесили и са надвили извършителя, без да се съобразяват с евентуалната опасност за себе си”, добави той.