Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доставяме най-евтиния нефт, а цените на бензиностанциите са високи Шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански. Снимка, архив: Велислав Николов

"Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. И в същото време протести за руския нефт няма. Защото имаме двоен стандарт”, това заяви бившият народен представител Любомир Каримански. 

„Ако имаме договор, който не е прекратен и действащ, той би трябвало да се спазва, както е подписан. Но от друга страна нека да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите. Цената на нефта не е поевтиняла", каза той по повод протестите около възможното възобновяване на преговорите с "Газпром" за доставка на газ.

Той предупреди, че ни предстои "криза” и посочи: „Не знам как трябва да се обяснява на хората, за да знаят в каква ситуация ще изпаднат след няколко месеца. Много е сериозно положението".

 "Предстои и самият аз за себе си да реша кое ще бъде най-добро за мен и дали ще мога да дам нещо на страната си. За друг политически субект няма как да говорим, аз съм последователен човек. Не мисля, че се е появил друг проект, който да се припокрива с моето виждане за политическо развитие на страната", подчерта Каримански за Нова нюз

При връщането му в момента, когато бе предложен за шеф на БНБ и интригите около номинацията му, Каримански коментира: „През това минах с търпение и балансираност и с балансираност, която търся в себе си през цялото време”.