Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Домът на Методи, баща на извършителя Николай, се намира на 200 метра от спорния имот.
Домът на Методи, баща на извършителя Николай, се намира на 200 метра от спорния имот.

Повече от 20 години тлеел спорът за имот между Николай Манолов и 71-годишния му чичо Енчо Манолов. Кавгата била за къщата в етническата махала на пловдивското село Рогош, в която живеела фамилията.

Братът на убития Енчо - Методи, който е баща на извършителя, се изнесъл преди години от въпросния дом и в момента живее на друго място в махалата. 

Имало и съдебно решение, според което Николай трябвало да напусне във вторник къщата на чичо си Енчо. Тя изглежда стегната и поддържана, а входната врата е от масивно желязо.

Ден преди жестокото убийство отново пламнал скандал между чичо и племенник. Николай отсякъл, че няма да се изнесе. В събота надвечер по-младият мъж извадил пушка и я насочил към 71-годишния си роднина. Най-напред застрелял него, а след това двамата му синове - Стефан - на 45 г. и Веселин - на 50. За зла участ на гости била и сестра им, която е женена в Калояново. Братовчед й Николай я прострелял в ръката.

В етническата махала на с. Рогош са потресени.
В етническата махала на с. Рогош са потресени.

"Потресени сме. Такова страшно нещо не се е случвало", коментираха тази сутрин жители на етническата махала в Рогош. Полиция и жандармерия охранява двете къщи - на застреляния Енчо и на брат му Методи.

Според съседи преди 2 години между роднините отново имало кървав спор и бой. Тогава извадили брадви, а полицията едва ги разтървала. Снощи служители на реда като пристигнали на място, коментирали, че са изумени. "Знаехме, че се карат, но такава кървава разправа не очаквахме", коментирали те.

По думите им по-малкият Стефан се върнал от Германия, където бил на гурбет, а брат му Веселин работел в местна фирма.

Днес по обяд на място идват служебният министър Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Полиция и жандармерия охраняват двата имота.
Полиция и жандармерия охраняват двата имота.