Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руски войници Снимка: Ройтерс
Руски войници Снимка: Ройтерс

Вече е ясно. От българско оръжие са загинали много руски нашественици в Украйна. Колко е техният брой е трудно да се установи. Общо досега жертвите, които е дала руската армия в Украйна надхвърлят 40000 войници, офицери и генерали. Това е двойно повече отколкото е дала руската императорска армия за т.нар. освобождение на България през 1877-1878 г.

Сега научаваме, че гибелта на толкова много руснаци е благодарение главно на управлявалата доскоро русофилска партия БСП и на нейните политически партньори "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Всички те имат заслуга за тяхното унищожаване. Къде тогава е проблемът, който така горещо се дебатира в медиите?

Проблемът е в лъжата. Защото от БСП лъжеха до последно, че за Украйна българско оръжие няма. БСП лъжеше, а след нея ПП и ДБ мажеха, т.е. също отричаха. По инициатива на БСП Народното събрание прие, че оръжие на Украйна няма да се предоставя. Но затова, че БСП е партия, която едно говори, а върши обратното, се знае от 32 години. Знаеше се и преди това, когато тази партия се наричаше БКП и безогледно лъжеше, че "строи комунизъм". Когато лъжата лъсна, стана ясно, че комунистите и техните верни другари - ченгетата от ДС, са построили за себе си точно обратното на комунизма.Съградили са един чуден семейно-родов и приятелски капитализъм. И затова днес във всеки български град и село чорбаджиите са все от това котило - БКП/БСП и ДС. В името на този свой капитализъм те са готови да убиват и наистина чрез изнесеното за Украйна оръжие са убивали своята "вечна дружба" - руснаците.

Цинична е и лъжата на т.нар. партии на промяната - ПП и ДБ. Членовете особено на втората много обичат да говорят за "отвореното общество", да твърдят, че гражданите има право да бъдат информирани. Но в този конкретен случай техните политически лидери и министри станаха истинско "затворено общество". Не пожелаха да си развалят дослука с БСП и предпочетоха далаверата с оръжието тайно да върви. Сравнявам двете лицемерия: социалистическото на БСП и демократичното на ДБ. И не приемам нито едното, нито другото. Затова и от първия ден на войната настоявам българската държава да има не лицемерно, а честно, открито и гордо поведение. Настоявам и сега да предоставяме открито оръжие но Украйна, за да трепе тази добра страна руските нашественици.

Що се отнася до ПП там измамата е като кръвна плазма. Стана ясно, че има голяма измама и при купуването на руски газ. Ставало е това чрез посредници, за да има далавера. И по скока на цените се позна, че е имало далавера. Но и за нея отворковците от ДБ си мълчаха. Защото са големи отворковци, нали!?

На този фон единствено две български партии - ГЕРБ и СДС, говорят истината. И я говорят от дълго време. Има глухи нащенци, които не чуват тази истина. Не чуват и май не виждат, че измамници бяха доскоро на власт в България. Измамниците промянаджии. А хубавото на демокрацията е, че има избори. Те именно дават възможност очите да се отворят и ушите да се отпушат. Затова и приемете тези ми неудобни думи като един скромен опит за отваряне на очи и отпушване на уши.

От Фейсбук.