Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крупен обир на пари и злато от осъден за лихварство в Смолян Полицията издирва извършителите на кражбата, но все още те са неизвестни. ИЗТОЧНИК: Pixabay

Крупна сума пари и злато са откраднати от смолянчанина Здравко Бешипров- Японеца. Обирът е станал, когато Беширов е бил на морето. Неизвестните засега крадци са разбили една от вратите на домът му на ул. "Маестро Георги Атанасов". Открили са стара дебелостенна каса в къщата и я срязали с флекс. Парите и златото натъпкали в сак и офейкали.
Пред разследващите Японеца обявил, че му липсват 200 000 лева и злато.
Мълвата говори, че в пари и злато откраднатото възлиза на над половин милион лева. Той обаче няма как да докаже доходите си и е посочил по-малка сума.
Директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Костадин Пачеджиев потвърди за обира. "Образувано е досъдебно производство. Работим усилено за издирване на извършителите", каза Пачеджиев.
Беширов има влязла в сила от 2018 г. условна присъда за лихварство. Беширов бе признат за виновен от Окръжния съд в Смолян, че е предоставял кредити срещу лихва на девет човека
Той е наказан с три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години и глоба от 6 000 лева. Съдът е наложил и конфискация на част от имущество -апартамент в гр. Смолян и лек автомобил, марка „Мерцедес“. Осъден е да заплати в полза на държавата 35 781 лева, която сума представлява равностойността на придобитите чрез престъплението неправомерни доходи. Присъдата беше обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив, който изцяло я потвърди, а Върховният касационен съд, със свое решение от 27.02.2018 г., е потвърдил решението на апелативната инстанция, с което присъдата е влязла в законна сила и подлежи на изпълнение.

.