Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гълъб Донев е 57-ият премиер на България.
Гълъб Донев е 57-ият премиер на България.

Разполагам с опит и наблюдение на отговорностите както на редовен, така и на служебен кабинет, затова уверено твърдя, че служебното правителството не е Б отборът в управлението на България. И това не е маркетингова приумица.

Това каза новият служебен премиер Гълъб Донев на тържествената церемония по представянето на новото правителство в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

В такъв момент обикновено се изказва благодарност за умението и се заявява готовност за справяне с огромната отговорност, каза Донев. Знам от личен опит, че отговорността към хората и тяхното доверие те пазят от загуба на равновесие, колкото и високо в държавата да се намираш. Ще ви кажа нещо сам за себе си: Не губя равновесие от високото и не търся вратичката в закона, допълни той.

На нас се пада нелеката задача да търся разрешение на кризите без работещо Народно събрание, предупреди Донев колегите си. И зададе задачите пред тях: Провеждането на честни избори, възстановяването на доверието между институциите, намиране изход на всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение и продължаването на работата по плана за възстановяване.