Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов КАДЪР: БНТ
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов КАДЪР: БНТ

Огромния ентусиазъм, с който ГЕРБ и ДПС се мятат по този казус, е смешен, каза още съпредседателят на ДБ 

"Ако с това приключваме всичко, пред лицето на това, което следва за страната, ние декларираме, че сме абсолютно несъстоятелни като политици. Става дума за банална среща, каквито правим по три пъти на седмица". Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ във връзка с изтеклия запис от заседание на парламентарната група на формацията, в която Иванов критикува поведението на ИТН, както и лидерката на БСП Корнелия Нинова спрямо отношението й към партията на Слави. 

Записът предизвика моментална реакция у шоумена - той заяви, че ИТН няма да участва в правителство на лицемерието.

"Ние публикувахме целия запис с видеото. Става дума за съвсем нормален политически разговор. Аз докладвам на моята парламентарна група - обсъждаме всички аспекти и хипотези", каза още той. 

Христо Иванов припомни, че това са преговори между 5 субекта, защото включват и отцепниците от ИТН.

"Това са неща, които винаги сме казвали. Ако не беше ситуацията в света такава - енергийна криза, война, икономическа криза, щяхме да кажем да ходим на избори. Задава се една от най-трудните зими. Затова нашата позицията е, че сме длъжни да опитаме", каза още той. И посъветва Слави Трифонов да изгледа записа.

"Аз характеризирам съотношението между позициите на ПП и ИТН. Отношенията между двете формации са много сложни. Не става думи за заговори или някой да бъде обиждан", допълни още съпредседателят на ДБ.

Според него политиците трябва да покажат, че са способни да се надскочат и че могат да носят отговорност за държавата. 

"Огромния ентусиазъм, с който ГЕРБ и ДПС се мятат по този казус, е смешен. Как те се мятат по това нещо и какъв панаир се опитват да направят. Искат избори, защото смятат, че колкото е по-зле, толкова по-добре за тях. Че дестабилизацията на страната в крайна сметка ще ги изпере. Че с Пеевски и Борисов отпред те ще успеят да се задържат, докато ние ще се изпотрепем помежду си", обясни още Иванов. 

Ние сме заявявали публично, че сме готови да не излъчваме министри в този кабинет. Нека „Продължаваме Промяната“ да номинират свой премиер и да го оставим той да сформира екип. Нека да има правителство за шест месеца, каза още той. Иванов призова политиците да покажат, че „може България да е малко по-голяма от нас“.

Слави Трифонов да изгледа записа внимателно и да види, че характеризирам отношението между ИТН и ПП и изобщо не споделям свои лични оценки за ИТН, апелира още Иванов.