Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова. КАДЪР: БНТ
Социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова. КАДЪР: БНТ

През тази седмица вместо да се изгражда съгласие, се прикриваше разногласие, каза още тя

Пистата за нови избори стана още по-широка. Всички други въпроси важни за държавата са важни както в персоналната си изява, така и в процедурната. Те ще бъдат решавани в следващ парламент. Този няма легитимност, да извърви тези процедури докрай. Това каза социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ  във връзка с изтеклия запис от заседание на парламентарната група на ДБ, в която Иванов критикува поведението на ИТН, както и лидерката на БСП Корнелия Нинова спрямо отношението й към партията на Слави.

Записът предизвика моментална реакция у шоумена - той заяви, че ИТН няма да участва в правителство на лицемерието.

По думите й нормално е политическите сили да имат вътрешни разговори, в които да се прави анализ и отчет на това, какво е станало.

"Това, което усили този разговор, бяха съмненията, които имахме преди това и изгряха с пълна сила.  Първото е, че няма да има правителство. Острите проблеми не са решени. Това в голяма степен беше подсказано от едно друго събитие - от думите на Корнелия Нинова, че мандатът ще бъде задържан от 15 август. Това е формален мандат", каза още тя. 

Второто съмнение е бил проблемът за съотношението между програми и персонален състав.

"Като че ли също беше прикривано тази седмица. Видя се, че тежестта на тази програма е 5%, а големите проблеми са персоналните. Ако те не са решени - нищо не може да се случи. През тази седмица вместо да се изгражда съгласие, се прикриваше разногласие", обясни Боряна Димитрова. 

Като трети водевил тя определи казусът с КПКОНПИ. "Имаше две много смущаващи обстоятелства. Бойко Рашков беше вписан персонално в програмата. Това е повече от странно. И това показва, че има по-малко значение има програмата, а личността има значение", обясни социологът.

А като втория проблем по отношение на Бойко Рашков е фигурата на самия вътрешен министър.

"Доста спорната фигура на Рашков. Видяхме меко казано неуспешен министър на вътрешните работи, който трябва да стане успешен шеф на КПКОНПИ", каза още тя.