Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов в студиото на "Панорама". Кадър БНТ
Тошко Йорданов в студиото на "Панорама". Кадър БНТ

Записът беше отвратителен! Не знам, защо му казвате запис, след като те се
излъчваха онлайн. С ясното съзнание си говореха, че никой не ги чува, това
си беше директно излъчване.

Така заместник председателят на ИТН Тошко Йорданов коментира от ефира на БНТ изтеклия запис от отчета на Христо Иванов за преговорите за нов кабинет пред парламентарната му група.

"Проблем е, че се договарят Кирил Петков отново да е в Министерски съвет. "Продължаваме промяната" (ПП) и ДБ твърдяха доскоро, че са най-важното е благото за страната, а какво се оказа? Че личните им амбиции са по-важни", каза той.

"Моралът и честта не трябва да бъдат скрити зад желанието на някой да остане на власт на всяка цена. Недоволни са, че БСП постъпват практично и водят разговори, без да поставят условия", каза Йорданов за поведението на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Предпочитам никой да не се съюзява с нас, ако трябва да бъдем същите лицемери", заяви Йорданов.

Той отрече да е казвал, че КПКОНПИ трябва да се превърне в бухалка. "Корнелия Нинова беше там, може да потвърди. Обадете се на Ива Митева“, каза той.

Тошко Йорданов скочи и на шефката на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова: "Юридическият й капацитет е такъв - закони, които падат в Конституционния съд. некадърността й създаде проблема с КЕВР".

По неговите думи, скандалът в КЕВР е създаден лично от Бориславова: "Присъствах лично, когато Лена вдигна скандал на Ива Митева по повод на отпадането на един от параграфите от закона за енергетиката. Митева каза, че това е противоконституционно, а Лена каза, че "това няма значение". Това показва компетентността на лицето Бориславова".