Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов
Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов

Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори. Не се страхуваме да отидем на избори.

Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов в специално обръщение, след като по-рано днес изтече запис от заседанието на групата на "Демократична България".

Очаквайте подробности.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК.

Ето и пълното изявление на Слави Трифонов:

Днес Христо Иванов и парламентарната му група от "Демократична България" за първи път говориха това, което наистина мислят. Говориха това, което наистина мислят, в сградата на Народното събрание. Изумително. Говориха в ефир в Интерент с включени микрофони и камери. А говореха, защото не знаеха, че са наживо. Като свикнеш с микрофоните и камерите, забравяш, че те всъщност излъчват. Лицемерието им лъсна пред всички.

За първи път в съвременната българска история видяхме истинското лице на задкулисието, лицемерието, лъжата, манипулацията и политическата еквилибристика.

Без да знае, че е на живо в ефир Христо Иванов каза следното по повод на това, че има преговори с ИТН. Цитирам: "Това означава, че те вече не могат да кажат "ИТН са 100-процентова мафия, а ние сме 100-процентово бели, т.е нещата започнаха да се размиват". В прав текст той признава, че ДБ и ПП ни наричат мафия, не защото е вярно, а защото изглеждат те така изглеждат 100-процентово бели. Той признава, че лъжат, че сме мафия. Това всички го знаем, но сега в прав текст си признават, че нагло, брутално и напълно безсрамно лъжат, и това, че ние не сме мафия, е проблем. Това е отвратително.

Втори цитат: "ИТН получават статута на търпими членове на управляващата коалиция, с което значително им се намаляват активите (разбирай, активите на ПП). Срещу това беше умно да се каже, че ако няма да си смените председателя на ПГ, излъчете друг преговорен екип. Освен това, хайде изначално да кажем, че вие няма да имате министри". Христо Иванов и ПП страдат, че ние сме приемлива част от управляващата коалиция и имат наглостта да искат друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условие ние да нямаме министри. Тогава защо има преговори и симулират разговори? За да сме мафия и съответно ние да сме виновни за всичко. И сега е ужасен проблем, че ние не сме мафия, а те са 100-процентово бели. Отвратително.

Трето, лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички медии и ние чакаме да кажат кого предлагат да бъде министър-председател и тяхното предложение за правителство. Цититирам: "Когато Асен Василев ще трябва да разговаря с Тошко Йорданов или трябва да се обсъжда какъв министерски пост Кирил Петков ще заеме". Значи така - какъв министерски пост Кирил Петков ще трябва да заеме. Ми, никакъв бе, Христо. Никакъв министерски пост не трябва да заема Кирил Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важни бяха България и управленската програма.

Четвърти цитат, който разкрива напълно формалното участие в преговорите на ДБ и ПП: "ние си настояваме, че първо участваме в разговорите чисто в информационна цел. Тези всичките словесни еквилибристики е важно да ги повтаряме. Тези неща са важни да се кажат, че мандатът не е на определена политическа сила, третият мандат е технически. Че това не е на политическа формация, която има собствено право да състави политическо управление и т.н". Словесно еквилибриране, демек лъжем красиво и мандатоносителите от БСП нямат право да съставят собствен кабинет, било технически проблем. Разбирате ли, всичко е измама, само симулация. Важното е аз и ИТН да сме мафияТе от ДБ и ПП са 100% бели и трябва да оправдаят некадърността си с нас.

И сега, след всички тези откровения, какъв е смисълът от тези преговори за правителство? Никакъв. Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително. Отвращавате ме. Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате, вие рушите. Оказва се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може да се крие с добре облечени думи, лъжи и внушения. Зад добре облечените думи може да продаваш добре пробиотици, но не и да управляваш държава. 

Ние вече нямаме място в тези безмислени лицемерни преговори, защото Христо Иванов ги прекрати. Ние правителство на лицемерието няма да правим. Няма да го подкрепим и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори, от това какво ще се случи на тях пък - въобще. Няма по-демократичен акт от изборите. Защото там не решават социолозите, а вие, уважаеми сънародници. Вие сте суверена. Вие решавате дали да дадете доверието си на хора, които казват истината, или на хора, които лъжат и лицемерничат.

Не ви ли е обидно, като ви казват колко лош избор ще направите? Всички лицемери говорят колко е лошо да име избори, т.е ти, уважаеми избирателю, ще направиш лош избор. Ето ви пример за лицемерие - хем искат вашия глас, хем искат да ви кажат колко лошо ще гласувате. Аз не мисля така. Никой не може да ви се сърди, защото вие сте суверена и вие определяте правилата на играта. Никога не можете да сбъркате. Такава е демокрацията. И това е прекрасно.