Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дмитрий Медведев Снимка: Ройтерс
Дмитрий Медведев Снимка: Ройтерс

Страната е загубила своята държавна независимост още през 2014 година, смята бившият руски президент

В резултат на случващото се Украйна може да загуби "остатъците от своя суверенитет" и да изчезне от картата на света, предупреди в своя канал в Telegram бившият руски президент Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

В публикация, озаглавена "Техните грехове. Които не са руски", Медведев коментира, че през зимата на "европейците ще им бъде адски студено в домовете", а инфлацията в Европа и САЩ е на най-високото ниво от десетилетия. Причината за това е фактът, че "европейците глупаци" са приели, принудени от САЩ, да поемат най-болезнените последици от санкциите срещу Русия.

Медведев нарича президента на САЩ Джо Байдън "странен дядка с деменция, който е забравил задълженията", а ръководството на Европейския съюз - "градски лунатици, загубили връзката с реалността". Според него Брюксел принуждава "нещастните украинци" да жертват живота си за влизането си в ЕС.

Украйна загуби своята държавна независимост през 2014 година, когато попадна под прякото управление на колективния Запад и повярва, че НАТО ще гарантира нейната сигурност, пише още бившият руски президент. Според него в момента "множество политически мошеници" експлоатират темата за възстановяването на държавността на Украйна в предишните ѝ граници, разчитайки на нови военни поръчки.