Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асена Сербезова.
Асена Сербезова.

Като точка 3 днес ще гледат измененията в Кодекса на труда

По предложение на Андрей Чорбанов от "Има такъв народ" депутатите ще изслушат днес здравния министър Асена Сербезова. Тя трябва да даде информация за пандемията от КОВИД. Изслушването влезе като точка първа в днешния ред, но Тошко Йорданов от ИТН предложи тя да мине като четвърта, за да има време министърката да дойдe. Идеята му бе подкрепена.

Постъпи и предложение като точка 3 да влезе гласуването по Кодекса на труда, дискусията по който бе миналата седмица. 

Така депутатите първо ще гласуват оставката на депутата от ПП  Георги Гвоздейков от парламента, проект за преобразуване на факултета със седалище в гр. Велико Търново на Национален военен университет „Васил Левски", ще се захванат с Кодекса на труда и след това ще изслушат Сербезова.

133 депутати осигуриха кворума, като за пореден път ГЕРБ и ДПС останаха извън пленарната зала по време на регистрацията.

Делян Добрев от ГЕРБ смъмри председателя на НС Мирослав Иванов, че не е включил най-важната точка - за тавана на горивата от 2,70. "Формално - не са минали през комисии, но при желание от ваша страна може да го подложите на гласуване за включване в дневния ред. Най-вероятно това събрание има живот само още 2 седмици", обяви депутатът. Иванов обаче отсече, че предложението ще влезе в пленарната зала след разглеждане в комисия и получаване на съответния доклад.