Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов Кадър: Нова тв
Тошко Йорданов Кадър: Нова тв

Зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов за пореден път се захапа с лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Той говори за предстоящите последни опити да се състави кабинет.

"Зависи от президента при кой ще отиде мандатът, но няма да е логично да отиде при "Възраждане" или ДПС. При която и от другите три формации да отиде - ПП, ИТН или БСП, ние сме заявили, че ще водим диалог и ще опитаме да съставим правителство. Първо да видим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. На разговорите трябва да има конкретика и експертиза. От ИТН напред ще излязат експертите, които да водят разговорите. Но има и политически решения. Аз и Слави Трифонов не влизаме в тази част към експертите, ние сме по-скоро в политическото ръководство. Ако не се стигне до успешни преговори и правителство, причината ще бъде егото на Кирил и Асен, нищо друго", категоричен бе Йорданов в предаването "На фокус с Лора Крумова" по Нова ТВ. Шефът на ИТН говори и за актуалните теми в Северна Македония.

"Антибългарските настроения там не са се променяли. Едва сега медиите започвате да показвате какво всъщност се случва в Северна Македония. Правата на българите не се спазват. Българите са репресирани", заяви Тошко Йорданов. Той се обяви против евентуална кандидатура на Никола Минчев за нов премиер на страната.

"Аз не съм за. Никола Минчев е един много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват. А той наруши правилника на Народното събрание доста често, а веднъж - брутално. В тази страна законите за какво са?"