Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Божанков, Зорница Стратиева и Мирослава Петрова. Кадър от видео на Би Ти Ви
Явор Божанков, Зорница Стратиева и Мирослава Петрова. Кадър от видео на Би Ти Ви

Мирослава Петрова от ПП каза, че ще направят тест през програма - кой е на страната на антикорупцията и кой - на статуквото

България очаква 13 милиарда по Плана за възстановяване и устойчивост, 22 милиарда по оперативни програми, 16 милиарда в сектор земеделие. Но трябва да бъдат приети 22 закона и 66 мерки. Те трябва да бъдат приети през много ясно структурирана програма, каза Мирослава Петрова, депутат от ПП. Тя, заедно с Явор Божанков от БСП и Зорница Стратиева от ДБ бяха в студиото на Би Ти Ви.

Нови избори означава нова спирала от избори, каза Явор Божанков. Всички сме съгласни, че трябва да държим ГЕРБ и ДПС извън властта. Ако третият мандат дойде при нас, запазили сме добрия диалог с всички партньори, поставили сме висока оценка на нашите министри, смятаме че тяхната работа трябва да продължи, защото е успешна, и не само на нашите четирима от БСП, и другите - електронно управление, финанси.

Важното е да има диалог между нас, четирите стари партньора, не знам как ще стане, важното е да няма его, каза Зорница Стратиева.

Явор Божанков говори за времева рамка с конкретни разписани срокове - "нещо което поставяме на масата с третия мандат".

Мирослава Петрова от ПП обясни, че тяхната отговорност е да направят една добра структурно организирана програма, която да гарантира бъдещите стъпки, които евентуално бъдещо правителство да предприеме, за да преодолее кризата. Ще направим нашия тест през тази програма - ще се разбере съвсем скоро кой застава на страната на антикорупцията и кой - на страната на статуквото включително в тези непосредствени разговори които предстоят.