Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е мерцедесът, от който са вадени и горени вещи.
Това е мерцедесът, от който са вадени и горени вещи.

Пробата му дали е бил дрогиран при катастрофата още не е готова

Приятел на Георги Семерджиев е събрал вещи от другата му кола, натъпкал ги е в черни чували и ги е изгорил. Това е станало 3 дни след катастрофата, при която бяха убити 2 момичета, за която Семерджиев е обвинен.

Мъжът отишъл в автомивката на бившия футболист и започнал да събира нещата от втората кола на Семерджиев - сребрист мерцедес. Тя била паркирана там. Натъпкал ги в 4 черни чувала и ги подпалил, разказал Георги Стефанов, който работел в автомивката на бившия футболист. Показанията му бяха цитирани в Софийския апелативен съд, където в четвъртък се гледа мярката за неотклонение на Семерджиев. Самият той не се яви, каквото право има по закон.

За чувалите разказа прокурорката по делото. Посочи, че ако бъде освободен от ареста,

Семерджиев може да унищожи доказателства

Направи го така, че да намекне, че сред изгорените неща може да е имало дрога. Наркотик бе открит в джипа ауди, с който стана катастрофата. Става дума за 1,62 грама амфетамин с чистота от 74%, посочи обвинителката.

Тя обясни, че по скоростния лост, волана и шофьорската врата на джипа, с който стана катастрофата, имало ДНК на Семерджиев. В автомобила открили дясна маратонка, а свидетели разказали, че няколко часа след инцидента бившият футболист с присъда за разпространение на дрога

отишъл в сервиза си без една обувка

Там взел телефона на служител и се обадил на полицайката Симона Радева, разказа обвинителката, но не поясни дали и как униформената е помагала на Семерджиев. 

Георги Семерджиев не дойде в съда.
Георги Семерджиев не дойде в съда.

Другата маратонка била открита в дома на обвиняемия за смъртта на двете млади жени. А по раните от десния му крак личало, че е тичал бос.

Адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов застъпи тезата, че няма категорични данни двете открити маратонки да са от един чифт. Причината - били с различна степен на износеност. Той обясни и че по волана имало ДНК и от друг, а не само от Семерджиев.

Експертизата, която трябва да покаже дали бившият футболист е

карал пиян, или дрогиран, още не е готова,

се разбра още в съдебната зала. Вероятно се бави, защото пробите бяха взети 2 дни след инцидента. Това стана принудително след разрешение от съдия. Преди това Семерджиев отказа да даде кръв доброволно и дори буйствал при опитите да му вземат пробите.

Съдът изтъкна, че доказателствата срещу бившия футболист са достатъчни да се предположи, че точно той е отговорен за катастрофата. Затова го остави в ареста, а решението е окончателно.

Семерджиев вече има 5 обвинения. Основното е за катастрофата, при която загинаха Христина Дилева и Хариет Стефанович. Той карал аудито си на 5 юли вечерта, когато светофарът на кръстовището пред хотел “Хемус” показвал червено. Семерджиев дал газ и минал с над 120 км/ч. Ударил такси, което завивало на зелен светофар. След удара джипът на футболиста се забил в асансьора на метрото, разцепил се на две и предната част продължила по тротоара, помитайки двете жени.

Само месец преди това Семерджиев останал без швейцарската си книжка, защото бил хванат да шофира след употреба на амфетамини. Документът се оказа фалшив. Това е друго от обвиненията му.

Подведен е под отговорност и за притежание на амфетамини, открити в джипа след катастрофата, както и за това, че колата е била с фалшиви номера.