Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Гюров е председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната".
Андрей Гюров е председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната".

ПП ще се отзоват на разговори по общата програма с БСП и ДБ

Ако мандатът отиде при ИТН, ние вече сме заявили, че с тази формация и нейното ръководство не можем да разговаряме. Защото те са тези, които развалиха съществуващата коалиция. Това заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в парламентарните кулоари по темата с третия опит за съставяне на кабинет в това НС.

Той отрече това да е подсказка към президента да не дава мандат на партията на Слави Трифонов. По думите му Румен Радев е показал отговорно поведение до тук. Спазвайки конституцията, ще прецени на кого да даде мандата. 

"Бихме подкрепили разговори около програмата, която съставихме със съществуващите в момента коалиционни партньори - "БСП за България" и "Демократична България". Тази програма, която сме представили пред всички народни представители и пред гражданите - около нея ще водим разговорим ако бъдем поканени", настоя Гюров. Това, което предстои е в ръцете на президента, ние сме получили покана за консултации и ще се отзовем утре в 9 часа, за да говорим за възможностите за третия мандат, добави той.

От ПП отправиха критики към ГЕРБ, че не подплътили с дела думите си за конструктивна опозиция и за отговорност за важните решения пред държавата. "Върнаха мандата за съставяне на правителство неизпълнен. Вкарват страната в поредна политическа криза. Ние направихме всичко възможно да изпълним първия мандат, но за съжаление, не можахме да намерим достатъчно подкрепа", обясни Гюров.