Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Йорданов. Снимка Фейсбук
Александър Йорданов. Снимка Фейсбук

Кой не знае футболната топка? Цял свят я знае. Но не знае дали Русия може да произведе футболна топка. Логично е: може, защо да не може. Може, ама не може! Истината е, че дори една футболна топка Русия не може да произведе. Да произведе бомби и ракети, за да трепе хора, може. Да изпомпа от земята газ и петрол също може. Но футболна топка да произведе – не може!

Навремето с лиценз на италианския Фиат 124 руснаците произведоха "великия"автомобил „Жигули”. На запад тогава си помислиха, че става дума за „жиголо”, за някакъв вид мъжка проститутка. Кой там да знае за Жигульовските баири. И руснаците смениха името – автомобилът стана „Лада”, за да подсеща за някакви древни руски „ладии”. Но каква ти „ладия”, моля ви се? Ако на този друсащ и тропащ метален сандък му казват „ладия”, то германския мерцедес би трябвало да наричаме „кораб” – извънземен космически кораб. От тия гдето ги гледахме в „Междузвездните войни”.

Истината е, че Русия една футболна топка не може да произведе. Тя се произвежда в Пакистан. А само пакистанският град Сиалкот произвежда 70% от цялото производство на футболни топки в света или 30 млн. футболни топки годишно. И така тръгват по света марките Adidas, Nike, Select Sport и много други. В Сиалкот произвеждат и футболните топки за руския национален футболен отбор.

И да не подхващам темата за тенис ракетите! Та такива ми ти работи с „великата” руска страна производителка! Приятен ден.

*От фейсбук