Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

300 лв. глоба ще трябва да плати шофьор на товарен камион за неизпълнение на полицейско разпореждане.

А. Т. от Елин Пелин са прибирал от Гърция в България през ГКПП Кулата. Влекачът минал на единия от трите кантара и митничарите установили, че е претоварен, а водачът трябва да плати глоба. А. Т. обаче категорично отказал и останал в кабината на камиона си на кантара.

Няколко пъти гранични полицаи го приканвали да премести товарния автомобил и да освободи кантара на митниците за преминаване на други автомобили, но той отказвал. През това време се образувала огромна опашка от чакащи автомобили, нарушен е бил редът за преминаване в зоната на ГКПП, стигнало се е до създаване на напрежение, защото от трите кантара реално единият бил блокиран. Шофьорът се затварял в кабината на камиона, излизал от нея, пак се заключвал вътре, отказвал да премести товарния автомобил, тъй като протестирал срещу наложената глоба.

Стоял там близо 10 часа и се наложило да бъде задържан. Съставили му и акт за 2000 лв. глоба, който той обжалвал в съда в Петрич.

Магистратите са категорични, че ГКПП-Кулата е място с особен режим на действие, изискващо добра организация на работа. Всяко неизпълнение на разпореждане на компетентните органи създава сериозни затруднения в работата, а при блокираната електронна везна се оформя дълга колона от автомобили, чакащи да преминат през пункта. Съдът намали глобата на шофьора на 300 лв.