Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи отвеждат Кристина Дунчева към съдебната зала.
Полицаи отвеждат Кристина Дунчева към съдебната зала.

Най-вероятно през септември ще бъде готова петорната психологична и психиатрична експертиза на Кристина Дунчева, подсъдима за убийството на двете си деца 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон. Трагедията се разигра в дома им в Сандански на 19 ноември 2020 г. Кристина се скарала с бащата на децата си, след това заключила вратата на апартамента и с ножове заклала двете си деца. 

Окръжният съд в Благоевград днес проведе поредното заседание по делото, което се протича при закрити врата.

Защитата на Кристина твърди, че тя има психично заболяване. Първата експертиза, направена веднага след кървавата трагедия,  Кристина Дунчева е невменяема и не е знаела какво извършва. В хода на досъдебното производство бе назначена втора експертиза, според която жената не е била в състояние на физиологичен афект, няма заболяване, с изключение на личностно разстройство, което обаче не било психологична болест. 

Заради тези разминавания в двете експертизи бе назначена трета. Днес в съдебната зала бяха разпитани двамата психиатри, направили първата експертиза и те потвърдиха заключенията си. Кристина бе доведена в съда в не особено адекватно състояние и не разпозна родителите си, които бяха дошли в залата. 

Съдът разпореди да бъде преместена в психиатрията към затвора в Ловеч за лечение, тъй като според адвоката й Павлин Коюмджиев тя била диагностицирана с психично заболяване.