Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дмитрий Медведев Снимка: Ройтерс
Дмитрий Медведев Снимка: Ройтерс

В резултат на специалната военна операция с Руската федерация започнаха да се съобразяват истински, както със СССР или дори по-сериозно. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш дубльор на Владимир Путин на президентския пост Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Целите на специалната военна операция бяха обявени от президента на Русия и, както знаете, се състоят в защита на гражданите на Донбас и денацификация и демилитаризация на Украйна. Тук всичко е ясно и те ще бъдат постигнати", написа Медведев в събота в канала си в Телеграм.

В същото време политикът, който напоследък прави гръмки изказвания, привличащи вниманието на медиите, отбелязва: "Има още една задача, която вече е решена. Те започнаха да се съобразяват с Русия истински. Като със Съветския съюз. И в известен смисъл и по-сериозно, ако се съди по набора от санкции", предава "Офнюз".

Заместник-председателят на Съвета за сигурност смята, че "съвсем неотдавна беше различно". „Спомням си присъствието на страната ни в Г-8, когато просто не бяхме поканени на срещата "седморката", където се обсъждаха икономическите, а понякога и отбранителните въпроси на западните страни“, даде пример той.

"Ако не се съобразяват с теб, това е лошо. Като в детството, когато в двора ти идват да се бият момчета от съседния двор. Ако си пъзльо и се скатаеш вкъщи, ти си никой и никъде повече няма да те извикат. А ако ти шибнеш първи, шансовете да отстоиш своето си стават доста по-големи.“ - написа Медведев.

"Затова е толкова важно да ни уважават страната и да се съобразяват с нас. Точно такава трябва да бъде Велика Русия", убеден е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.