Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От началото на 2022 година Районен съд - Кюстендил е разгледал 91 наказателни дела за незаконно преминаване на границата.
От началото на 2022 година Районен съд - Кюстендил е разгледал 91 наказателни дела за незаконно преминаване на границата.

Условно наказание „лишаване от свобода“ и „глоба“ получиха двама граждани на Мароко, опитали да преминат незаконно границата на страната.

Гражданите на Кралство Мароко се признаха за виновни в това, че на 30 юни 2022 година, в района на село Горни Кортен, Община Трекляно са направили опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия.

Обвиняемите са извършили престъпното деяние при форма на вина „пряк умисъл“. Съдът одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите, като им наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 3 месеца, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години, както и наказания „глоба“ от по 100 лв.

Съдът отмени взетите на 1- ви юли мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двамата обвиняеми.

Районен съд – Кюстендил е разгледал от началото на 2022 година 91 наказателни дела, с предмет- незаконно преминаване на границата. За сравнение през 2021 година делата от този вид са били 20.