Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от задържаните викачи в Слънчев бряг.
Един от задържаните викачи в Слънчев бряг.

Един от петимата "викачи пред заведения" в Слънчев бряг, които бяха задържани миналата седмица със съмнения, че са пласирали наркотици, докато привличат клиенти по ресторантите, е с повдигнато обвинение. По данни на прокуратурата това е 32-годишен мъж от Гана, осъждан многократно в България за нелегално преминаване на границата и оказване на съпротива.

Той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, обвинен е в държане на наркотични вещества с цел пласиране. У него са открити кокаин, марихуана и екстази, а в тайник на плажа са намерени от същите наркотици, но  в по-големи количества. Наред с дрогата е открита различна валута - долари, украински гривни и левове.

"Викачите" са привиквали предимно чужденци, които се разхождали по крайбрежната алея в курорта. Туристите, на които са предлагани наркотици като "едно по-различно удоволствие", са разпитани, уточниха от прокуратурата.

В момента се изяснява съпричастността на всеки един от петимата първоначално задържани, чакат се назначените експертизи. 

Проверява се и дали "викачите" действително са работели към заведения в Слънчев бряг. 

По делото няма установени трудови договори съобразно българското законодателство, уточниха от държавното обвинение.