Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдят мъж, намерил бидон с канабис и го натоварил на каруцата Сух канабис. СНИМКА: Архив

Мъж от село Дъбница застава пред съда за притежание на бидон с канабис. Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.М. от с. Дъбница за държане на марихуана с цел разпространение

През м. януари 2022 г. А. М. събирал дърва в полето в района на р. Места. В близост до реката намерил пластмасов бидон и го натоварил в каруцата без да го отваря. Прибирайки се в селото, го отворил и установил в него суха тревиста маса. В този момент пристигнал негов познат, който видял съдържанието на бидона и потвърдил, че е канабис.

Обвиняемият опаковал намереното от него наркотичното вещество в 7 полиетиленови чувала и ги скрил в таванско помещение на необитаема къща в с. Дъбница.

Няколко дни по-късно А.М. бил задържан в РУ на МВР гр. Гоце Делчев във връзка с наркотично вещество, открито в автомобил. Тогава той разказал на полицейските служители за намерения от него бидон с канабис и ги завел на мястото, където го укрил.

В хода на разследването е била назначената физикохимическа експертиза, която е установила, че растителният материал представлява коноп (марихуана), със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол.

Стойността на предмета на престъплението с тегло 4 660,89 грама възлиза на 27 965,34 лева.

А.М. е бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно държане на наркотично вещество с цел разпространение.

Предстои делото да продължи в съда.